Start

Over Onze Vereniging.

Wij zijn een klein creatief team, dat probeert het LOTUS gebeuren zo veel mogelijk met enorme passie onder de aandacht te brengen bij hulpverleners.

LOTUS kring Zieuwent 063

Onze LOTUS kring is opgericht op 27-11-1980 en heeft op dit moment 26 leden. De kringleden worden begeleid in het trainen van hun vaardigheden door 3 instructeurs LOTUS. De instructeurs LOTUS worden daarbij ondersteund door 2 medische adviseurs.

Als LOTUS kring zijn wij aangesloten bij de Organisatie LOTUS. Tijdens onze bijeenkomsten zijn onze leden bezig met het professionaliseren van het ontwerpen, ensceneren, grimeren en acteren, zodat de leden zich constant verbeteren als LOTUS slachtoffer.

Ook buiten deze kringavonden volgen een aantal leden ook externe cursussen allen gerelateerd aan ons vakgebied, dit alles om aan de brede aanvragen te kunnen voldoen. Wij merken dan ook een toename van aanvragen voor inzetten in de medische wereld en andere professionele hulpverleners.

Als LOTUS kring Zieuwent zijn wij dan ook trots op al onze leden die de kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. kijkt u vooral rond op onze website. Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Als u een LOTUS slachtoffer wilt aanvragen maak dan gebruik van het aanvraagformulier. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 18:00 uur. Weekenden en feestdagen zijn we niet bereikbaar.

Geschiedenis

De wieg van LOTUS stond in feite in Engeland, waar tijdens de oorlogsjaren door de heer Eric Claxton de organisatie “Casualties Union” werd opgericht. Op 22 mei 1965 werd Eric door Het Oranje Kruis onderscheiden met het erelidmaatschap van LOTUS.

Op de vooravond van het jubileum van Het Oranje Kruis in 1959 simuleerden op het toneel van het Kurhaus, zonder enige inleiding, Dr. Wills en Eric Claxton een aantal ongevalsverschijnselen. Die demonstratie bleek, hoe goed bedoeld ook, geen succes. Het optreden veroorzaakte grote hilariteit onder het aanwezige publiek.

Twee jaar later – in 1961 – werd opnieuw een demonstratie gegeven door Eric Claxton, Mrs H.M Nicholson en Dr. J.C.Turnbull. Ditmaal werd er een inleiding gegeven voor de demonstratie. De uitgebeelde letsels – epilepsie, flauwte en een zeer dramatisch gespeeld hartaanval – maakten toen wel veel indruk op de aanwezigen.

De belangstelling voor acterende slachtoffers was gewekt. In augustus 1962 organiseerde Het Oranje Kruis in Utrecht een studieweekend in de vorm van een tweedaagse cursus in het nabootsen en uitbeelden van ongevallen.

Aan deze cursus namen afgevaardigden van Het Oranje Kruis deel. In 1963 werd met de officiële opleiding gestart. Bron: „The Struggle for Peace“ – Eric Claxton

Opleiding

Wij verzorgen ook (bij voldoende aanmeldingen) de opleiding tot uitbeelding van LOTUSslachtoffer. Deze worden gehouden op 10 zaterdagen van 9:00 - 15:00 uur (Inclusief examen)

Om een opleiding te volgen via LOTUS kring Zieuwent behoort u in het bezit te zijn van een gelding EHBO diploma Oranje Kruis of een certificaat nr 4100 Rode Kruis

De kosten voor deze opleiding bedraagt:

€ 795,00 exclusief examen  € 225,00

Voor meer informatie mail naar:
opleidingen@lotuskringzieuwent.nl

 • Ons Verhaal, Leservaring, Multimedia & Promo

  Ons Verhaal

  We hebben een hele fanatieke passievolle groep die tijdens de les zeer geconcentreerd bezig zijn. Met vooral heel veel plezier werken we samen tijdens lessen en inzetten.

  Neem contact op

  Leservaring

  Slagingspercentage

  90%

  Tevreden Klanten

  94%

  Blijft Aktief Als Lotus

  97%

  Multimedia & Promo

  Neem gerust een kijkje! Alle artikelen in kranten en/of multimedia kun je hier vinden ook, kan je ons logo downloaden om te laten weten dat wij bij jullie te gast waren.

  Naar Multimedia

 • KRINGLES AGENDA


   

  Seizoen 2023/2024

 

Wat doen wij?

We gebruiken onze expertise om u alles bij te brengen.

BHV

Onder BHV verstaan wij:

 • BHV bedrijven
 • het Rode Kruis
 • Scholengemeenschappen
 • Sportverenigingen

Tijdens De BHV lessen en of ontruimingsoefeningen beelden we de letsels /ziektebeelden zo waarheidsgetrouw uit die door de opdrachtgever zijn aangevraagd.

Het tarief per LOTUS slachtoffer is:

€ 25,- p/u    € 0,28 p/km.

 

EHBO

Tijdens de EHBO

 • Opleidingslessen
 • Herhalingslessen
 • Oefeningen

beelden we de letsels/ziektebeelden uit die door de EHBO instructeurs zijn aangevraagd.

Onder EHBO verstaan wij:

EHBO verenigingen

Het tarief per LOTUS slachtoffer is:

€ 20,- p/u        € 0,28 p/km.

 

 

Professionele hulpverlening

Als LOTUS slachtoffers werken we ook mee tijdens lessen/ oefeningen

 • Brandweer
 • Ambulance
 • Code Rood/Ziekenhuizen
 • Defensie
 • HAP

Het tarief per LOTUS slachtoffer is:

€ 25,- p/u    € 0,28 p/km.

Wat tevreden klanten zeggen over ons.

Neem contact met ons op!

Gebruik onderstaande contact mogelijkheden
Nog geen klant? Om inzet aan te vragen Klik hier.


Verenigings Informatie:

Lotus Studiekring Zieuwent
Kvk: 40104838

Les locatie:

Den Diek
Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde

Privacy:

Privacy Verklaring

Onze Partners.

Maak kennis met onze klanten en partners.